Thursday, September 17th, 2015 | Author:

Privasi, Wektu, Dhuwit

Aku ora seneng pesenan debit. Aku wis tau disenengi idea sing èntitas liyané bisa, bakal, njupuk meh wae jumlah dhuwit (uga … apa wae sing kasedhiya). Rowange A nuding metu Jeksa Agung bisa ngetokake karo MTN bakal wis nyingkiri aku wis wis nggunakake supaya debit. Mungkin “penak” faktor ora kaya bab ala.

Aku Upaminipun pitakonan penultimate kene iku apa utawa ora sing arep penak lan bisa dipercaya institusi (ing kasus iki karo dhuwit) – utawa yen sampeyan ora bisa dipercaya lan cumadhang kanggo forgo penak sing. Ing cilik, malah sanadyan aku isih pitakonan penak, Aku sinau cara hard karo MTN sing kurva bisa nyenengake kanggo duwe donya disambungake Panjenengan suda kanggo “pulo remot” status. Meh saben dina dadi karo faktor penak.

Penak

Ing tangan liyane, saiki dangu ago, I had a dispute with Planet Fitness ngendi penak ana pedhang landhep kiwa-tengen. Aku sing dilapurake laku bisnis Komisi Lingkungan Consumer (wiwit maneh diatur minangka Komisi Consumer National) and never got feedback from them. The gist of the issue is that Planet Fitness’s sales agent lied to me and a friend in order to get more commission/money out of my pocket.

Aku Discovery vitalitas anggota kang menehi akeh keuntungan, kalebu prices ing merek Premium – biasane-kesehatan related mesthi, as Discovery is a Medical Aid/Health Insurance provider. Kanggo nyelehake iku mung, Discovery iku apik tenan. Keuntungan vitalitas kang nutupi Keanggotaan gym kang luwih kalebu Planet Fitness. You still have to pay something, koin cilik limo, kanggo Discovery, kanggo anggota gym. Nanging, sawise kabeh, padha arep kula dadi sehat, so they don’t mind footing the bulk of the bill. Nanging, ketoke, iki tegese Planet Fitness’ agen dodolan ora njaluk komisi!

Supaya apa ora asil iki ing? Hasilipun agen sales PF kang maringi kula lan tokoh inflated kanggo “Adhedhasar vitalitas-” anggota. Panjenenganipun ngapusi. Banjur wis kula mlebu ing baris burik kanggo rega inflated saka “biasa” anggota (ya, iku bener luwih saka malah anggota biasa bakal duwe biaya), ending up about 4 lan 5 kaping minangka akeh minangka anggota basis vitalitas.

Epiphanies

Some time in 2011 Aku pungkasanipun wisened nganti biaya aku iki mestine kanggo anggota. Discovery Aku manawa ora bakal seneng banget bab fiasco iki. Aku kandha marang Manager ing gedung olahraga, lan aku iki njamin yen kabeh kontrak bakal scrapped. Aku ora salah siji kanggo panganiaya … kajaba kanggo sawijining olahraga … ing Octagon … nanging sawise riko sandi 5th kanggo Manager kanggo takon kok Pesenan Debit isih kedados, piyambakipun dhateng kula kang kaget aku wis ora nggawa senjata karo kula riko. Sawise sawetara liyane kunjungan, Manager wis bener kiwa Planet Fitness lan diterangno kanggo kula sing “kontrak” was between myself and Head Office and that the local gym, ketoke operasi franchise-gaya, wis sethitik ora ngomong bab apa utawa ora iku bisa dibatalake. Yen Kantor Lowongan ora ngandika, angel luck.

By this point I’d lost it. I had my bank put a mungkasi kanggo pesenan debit. It was a huge schlep: I had to contact the bank every month because the debit order descriptions would change ever so slightly. It also cost me a little every couple of months to “ngganti” the blocking layanan. Aku ora bisa bantuan nanging mikir sistem perbankan ndhukung biasa ungkapan nanging Staff ora kudu ngerti carane nggunakake.

Technically I’m still waiting on the CCC to get back to me (tau kedaden – lan mesthi padha maneh diatur kaya kasebut ing ndhuwur supaya cilik mbokmenawa ambruk liwat retak). Mesthi, dening titik PF uga wanted kanggo daftar ireng kula boten mbayar!

Pahlawan Fungsi

A sebutno haphazard saka Jeksa Agung bisa ngetokake kanggo Discovery (Aku nimbali wong-wong bab riko dentist) ngasilaken ing callback dening salah siji agen Discovery kang. Banjur padha takon kula kanggo njlèntrèhaké masalah, rinci lan nulis, kanggo nerangake luwih saka perspektif apa wis nemen kedaden. Aku kapekso. Pranyata metu aku hak bab wong-wong mau ora kang “seneng banget” bab iku. Ing kasunyatan padha tenan ora kaya iku. About three weeks later, Planet Fitness dibalekake kula ing FULL kanggo kabeh monies sing wis tau wis mbayar kanggo wong-wong mau.

Discovery Awesome. 🙂

Share
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Leave a Reply » Log in