неопходни алатки

Google Chrome – 10/10

Овој интернет пребарувач едноставно работи толку многу подобро од другите: Тоа е побрз и постабилен.

Firefox (види подолу во врска со страната Addons) – 10/10

Firefox, иако не толку populare што се Google Chrome, е сеуште Кралот на прилагодување. Тоа е веднаш зад неа за мене.

KeePass – 10/10

Јас го користам KeePass да се задржи моите лозинки зачувани, шифрирана, чуваат надвор од контрола на 3 лица.

btsync – 10/10

Неопходен замена за Dropbox. Тоа е Freemium – though I don’t have a pressing need to use the Pro Edition, ако сум го правела јас нема да се двоуми да платат за тоа.

пареа – 10/10

Каде на друго место ќе имате библиотека на игри?

FastCopy – 9/10

Ова е алатка за Windows да им помогне на serialise копија / потег операции. Јас се преселив во текот на тоа кога TeraCopy имаше прашања во согласност со 64bit. It only loses points for having a cluttered UX

btrfs – 9/10

Btrfs на датотечниот систем е мене и моите податоци зачувани на бројни Linux системи. Тоа не се некои учење – but the effort is worth it.


Хром Addons:

Забрана за проверка на пареа – 10/10

Плочи за Trello – 10/10

Спорна топчето за Trello – 10/10

Проекти за Trello – 8/10

ScriptSafe – 8/10

авто Освежи – 10/10


Фајрфокс Addons:

преземете ја статусната линија – 10/10

I prefer having everything in Firefox in a single window in tabs. Having a download box in a separate window is a big no-no for me. It also saves screen real-estate since it is very minimal. 🙂

Expiry Canary – 9/10

Овој уредни и минимална addon ви кажува дали SSL сертификат за сајт што моментално го прикажувате наскоро ќе истече. Ако вашиот сајт има SSL сертификат, Јас Ви препорачуваме да го користите овој addon за да се избегне SSL сертификат на вашиот сајт, кој истекува поради едноставна недостаток на известување или miscommunication.

светулка – 9/10

За веб развој и експериментирање со страници. Страшни за тестирање на мали делови од код, како и дебагирање страници.

FoxyProxy – 8/10

Прекрасно за пребарување специфични страници преку конкретни прокси сервери. This is useful for when some sites are blocked or there is breakage for in a Transparent Proxy server. 🙂

Ја користам оваа за пат некои сообраќај преку прокси сервери, кои јас не би одат преку стандардната правци. Тоа е исто така многу флексибилни. Ако имате повеќе од еден прокси серверот на располагање и на оној што обично користат одеднаш оди на трепкање, само да ги префрлиме на следната. 🙂

Greasemonkey – 10/10

Greasemonkey додава флексибилност. There are many available scripts online to customise pages.

 

NoScript – 9/10

NoScript е страшно во блокирањето реклами. Тоа е малку иритирачки во првиот бидејќи мора да се вклучите во Белата листа на сите сајтови ви се допаѓа – но на долг рок тоа е многу вреди. 🙂

воскресне страници – 10/10

Многу корисни за ако пребарувате на сајт и тоа се случува да биде долу. Ако сајтот е статична содржина ориентирани тогаш тоа го прави лесен за брзо наоѓање на содржини доколку кеширани својата онлајн.

Screengrab – 8/10

Screengrab е едноставен екранот addon која ја зграпчува на екранот на целиот веб-страница сте гледање, дури и ако тоа е поголема од големината на екранот. Јас најмногу го користат, така што јас не мора да се појави на екранот подоцна.

ShowIP (I was using a version modified for work purposes which displayed company server’s internal name when browsing) – 10/10

Таму е пекол да се оди преку без овој додаток, ако сакате да се идентификуваат со серверот. Јас се користат да се има да се направи сето ова време.

Tab Mix Plus – 8/10

Прекрасно управување со јазичето за ако имаш повеќе од 7-или-така јазичиња.

видео DownloadHelper – 9/10

Видео DownloadHelper изгледа за стриминг медиуми – конкретно во потрага по било која голема содржина, што се симнува. Кога ќе кликнете на иконата, тоа ви покажува тековно преземање потоци и ви дава опција да го чекаат како “нормално” симнување.

Од никогаш не знаете дали FF се случува да се сруши или моќ се случува да се намали, Претпочитам да зачувате копија на мојот десктоп и потоа можам да ја видите на видеото, без користење на поголем опсег за да ја преземете видео повторно. исто така,, на работа, кога луѓето испрати ми линкови до YouTube или други медиуми, Јас обично не се мачат гледајќи до многу по – во моето слободно време или за време на паузата.

Сподели