Скрипти

Оваа страница е полна со малку (и не толку малку) скрипти. Некои од работа подолу е слабо писмени, но корисни сепак. Кога ќе се ажурира на сценариото, Јас ќе го судрат до врвот. Освен ако не е поинаку наведено, Овие скрипти се авторските права Брендан Сокриј и достапни под GPLv3 лиценца.

Јас направив сите овие скрипти повеќе лесно за превземање на http://swiftspirit.co.za/scripts/.

digx – добие обратна записи кои одговараат со името (односно, Добие евиденција потоа се кон меморија евиденција за оние А евиденција).

digall – копа со поставување на SOA / NS сервер за authoritive не-кеширани резултати

копаат-x – копа специјално за обратна / меморија рекорд

слабо – минимална DNS lookup резултати

mydigns – наведете DNS сервер како што се користи од страна на други копаат скрипти – користи од страна на некои од моите други сценарија

authcheck – баш – основните HTTP пристапност проверка

pidofp – дава на процесот ид (PID) на родител на апликацијата

то(|в) – Remote Desktop на скриптите да влезете во Microsoft Windows Server

велат – копа специјално за А евиденција

Сподели