Saturday, February 21st, 2009 | Autor:

and my Personal Rating (PR) out of 10 😉

I use Firefox so most of these won’t apply to non-FF users. Megjithatë, I’d be very very interested to hear what other addons my friends, subscribers, and random websurfers find interesting or useful to them. Have your say and let us know why you love the addons you love. 🙂

Personally, I prefer addons that aren’t intrusive. Ideally, an addon must have a minimal interface and give me a measurable benefit for me to keep it installed.

Cacheviewer – 7

This is a GUI front-end for the Cache Firefox keeps of the last few pages and media. I’ve found this addon more interesting than useful right now so I’m probably going to remove it soon.

ColorfulTabs – 9

I love the colours. The tab colour-grouping doesn’t work very well when you reach about 30 tabs though… :-/

Download Statusbar – 10

Unë preferoj që ka çdo gjë në Firefox në një dritare të vetme në skeda. Duke pasur një kuti shkarko në një dritare të veçantë është një i madh jo-jo për mua. It also saves screen real-estate since it is very minimal. 🙂

Video DownloadHelper – 10

Video DownloadHelper duket për streaming media – posaçërisht duke kërkuar për çdo përmbajtje të madhe që është duke u shkarkuar. Kur ju klikoni në ikonën, kjo ju tregon rrjedhat aktualisht-shkarkimit dhe ju jep mundësi për të radhë si një “normal” shkarko.

Që ju nuk e dini nëse FF do të rrëzimit ose fuqia do të shkurtojë, Unë do të preferojnë për të ruajtur një kopje në tavolinën e punës time dhe unë pastaj mund të shikoni video pa përdorur shumë bandwidth për të shkarkuar video përsëri. Gjithashtu, në punë, kur njerëzit më dërgoni lidhje për youtube ose media të tjera, Unë zakonisht nuk e mërzit shikuar deri sa pas – në kohën e lirë tim, ose gjatë një pushim.

Expiry Canary – 9

Ky addon zoti dhe minimal ju tregon nëse certifikata SSL për këtë faqe interneti që ju jeni duke shfletuar së shpejti do të përfundojë. Nëse vet faqja e juaj ka një çertifikatë SSL, Unë ju rekomandojmë të përdorni këtë addon për të ndihmuar të shmangur çertifikatë SSL sitit tuaj mbaron për shkak të mungesës të thjeshtë të njoftimit ose miscommunication.

Fasterfox – 8

Fasterfox adds some network optmisation options. Some of the options could make your corporate network admin a little mad with you though. 😉

Firebug – 9

Për zhvillimin e web dhe eksperimentimit me faqet. Tmerrshëm për testimin pjesë të vogël të kodit si dhe debugging faqe.

FoxClocks – 6

errtells you the time in other time zones. o.O Was useful for a short timenow its redundant since my head is working it out faster than I can glance. rm -f

FoxyProxy – 9

Awesome për të shfletoni faqet e veçanta përmes serverëve të veçantë prokurë. This is useful for when some sites are blocked or the SAIX Transparent Proxy servers aren’t working properly. 🙂

I përdorni këtë për të rrugës disa të trafikut mbi proxy server që në vend nuk do të kalojnë nëpër rrugët e parazgjedhur. Its also very flexible. Nëse keni më shumë se një proxy server në dispozicion dhe një që ju zakonisht përdorin papritur shkon në injoroj, vetëm kaloni mbi të një tjetër. 🙂

Greasemonkey – 10

Right now, I use this only for the GooglemonkeyR dorëshkrim. This script reformats Google‘s search results to your specifications and also has an option to show small thumbnail of the pages Google links to. Greasemonkey can do a lot more and there are plenty of scripts readily available for many many sites.

Live HTTP headers – 8

I’ve used this a few times to diagnose gzip compression issues with IIS web servers. Not much else to say though: It works.

Live PageRank – 10 (so faronly installed it yesterday)

This addon seems simple enough. It gets the PageRank from Google and shows it in the tray.

NoScript – 10

NoScript është AWESOME në reklamat bllokuar. një irrituese e saj të vogël në fillim që ju keni për të whitelist të gjitha faqet që ju pëlqen – but in the long run it is soooo worth it. 🙂

ringjallë Faqet – 10

Shumë e dobishme për ju, nëse shfletoni në një vend dhe kjo ndodh të jetë poshtë. Nëse faqe është statike-content-orientuar atëherë kjo e bën të lehtë për të gjetur shpejt përmbajtjen, nëse kopje e saj në internet.

Tab Mix Plus – 8

Awesome for if you have more than 7-or-so tabs.

ShowIP (using a version modified for work purposesdisplays company server’s canonical name when browsing) – 10

I cannot imagine the hell I’d have to go through to identify a server without this plugin. Okay, I can. Used to have to do this all the time. I eventually scripted it but I can’t find the original script. Here’s my 60-second attempt at recreating what was in that script:

$ cat /etc/hosts | grep `dig A $hostname @mycachingnameserver | grep . | grep -v "^;"`
$ dig -x `dig A $hostname @mycachingnameserver | grep ^$hostname | grep A | \
 awk '/[.]/{print $5}'` @mycachingnameserver | grep . | grep -v "^;"

Web Developer – 9

I used this once to diagnose some issues with a page. I don’t do much web development so I’m going to remove this one. Its no comment on its capabilities since I believe this is a top notch add-on if you’re doing a lot of web development work.

pjesë
Kategori: hosting, web
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, ose trackback from your own site.

6 Responses

 1. 1
  Al 

  Foxmarks rocks! http://www.foxmarks.com/
  Synchronised bookmarks at work and at home.

 2. Foxmarks looks very nice indeed. I’m a little wary of sharing my passwords (or bookmarks for that matter) with another organisation. I see mention of a feature to use your own web space instead of using foxmarksserver so I’m investigating further. 🙂

  Their wiki shows what’s necessary to set it up on your own server. I’ll give this a bash.

 3. 3
  Craig 

  “Unë zakonisht nuk e mërzit shikuar deri sa pas – at my own leisure or during a break.

  Oh u such a little worker bee ey?

 4. lol.

  The real excuse is that DSL is slooooooowwwwand vid sites are rate-limited at the office. I’d rather watch it in perfect harmony from my local disk than in a browser window. 😛

 5. 5
  Craig 

  haha fa sure. 🙂

  Rate limit now? Them dsl guys going overboard still? is fetty safie still around?

 6. I’ve decided to turn this post into a page. 🙂

Leave a Reply » Identifikohu