E hënë, 17 nëntor, 2008 | Autor:

Unë kurrë nuk do të kisha pasur nevojë të vërtetë për t'u lidhur me një VPN deri në këtë fundjavë. Pas lidhjes, Kam zbuluar që hyrja ime në Internet ishte mjaft jofunksionale përveç VPN-së në fjalë. Një koleg i tij ndodhej gati (ai më kishte dhënë detajet e hyrjes në radhë të parë) dhe ai shpejt sugjeroi këtë zgjidhje.

Sot, një klient kishte të njëjtën çështje. Ndoshta ky problem është më i zakonshëm sesa kam menduar së pari.

Kur lidheni me VPN, Windows azhurnon portën e paracaktuar në desktopin tuaj për të pasqyruar cilësimet e VPN-së. Me shumë mundësi, sidoqoftë, ju duhet të përdorni vetëm nën-rrjeta specifike në VPN dhe dëshironi që i gjithë trafiku pa lidhje të përdorë tuajin “vjetër” cilësimet.

Rezulton se është një kuti e thjeshtë që duhet të zgjidhet. Ist (sp.??) të gjetjes së mjedisit: Klikoni me të djathtën në VPN në Lidhjet e Rrjetit -> Vetitë -> Protokolli i internetit (TCP / IP); [Vetitë] ; [Avancuar], dhe zgjidh “[ ] Përdorni portën e parazgjedhur në rrjetin e largët”.

Pastaj klikoni në OK / Zbato / Po-natyrisht-dialog -un tuaj të zakonshëm (gjatë gjithë leximit dhe thithjes së çdo paralajmërimi në mënyrë të përshtatshme) derisa të ktheheni në dritaren e Lidhjeve të Rrjetit. Djathtas-klikoni në lidhjen VPN dhe çaktivizoni / ri-lidheni.

Ju duhet të jeni në gjendje të konfirmoni që Porta e Parazgjedhur nuk ndryshon duke ekzekutuar aplikacionin e rreshtit të komandës ipconfig para dhe pas mundësimit të lidhjes VPN. Kërkoni posaçërisht për vijën e etiketuar “Porta e paracaktuar”.

[redakto arsyen =”moore”]…

Rezulton se një arsye e mundshme për këtë cilësim si cilësimi i paracaktuar është për sigurinë. Nëse desktopi juaj ndodh të jetë i kompromentuar ose duke paduruar duke trafikuar trafikun, lidhja me VPN mund të ekspozojë gjoja “private” rrjet në internet.

pjesë
Kategori: networking, dritaret
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, ose trackback from your own site.
Leave a Reply » Identifikohu