E mërkurë, 8 qershor, 2011 | Autor:

Unë bëra një përditësim të plotë në serverin tim personal në shtëpi si një është i detyruar të bëjë, shpesh, me Hark. Kjo është një server pa kokë kështu që nuk është gjithmonë i lehtë që ankthi në lidhje ose jo unë kam për të lidhur një keyboard / monitor kur gjërat nuk vetëm punë. Dëshira nuk është dhënë sot:

Arch Linux filloi booting up normalisht dhe init fillon Niveli i nisjes 3, ku stats ngarkim Serverët:

:: Përshtatja Hardware Clock [I zënë]

Dhe kjo është ajo ku ajo vetëm varet. Më tej. Ctrl Alt Del punon, Mënyra e vetme e anëtarit punon, por Niveli i nisjes standarde 3 nuk do të. Ajo rezulton se shkaku është një bug në mes të hwclock dhe ora e serverit hardware. Bateria rezervë në motherboard, vë në lëvizje kujtesën CMOS dhe, më pas, ora hardware, është i vdekur. Ndërsa sistemi është mundësuar lart bateria nuk është e nevojshme – Megjithatë që nga ora hardware e di ai ka rivendosur, ajo nuk do të shënoni deri sa të them se çfarë është koha e. Ndesh me këtë është se kur fillon hwclock, është pritje për një tik-tak orë në mënyrë që ajo që të dini se norma ora e sistemit i progresit është i mirë. Kap 22.

Zgjidhja në rastin tim ishte për të shkuar në mënyrë të vetme të përdoruesit, ku unë mund të çaktivizoni hwclock në /etj / rc.conf. Unë kam qenë duke përdorur ntpd për të mbajtur sistemit kohën në sync cila punon vetëm gjobë. Unë nuk jam shumë i shqetësuar me nëse janë apo jo ora hardware është e drejtë – Unë vetëm dua ora e sistem të jetojnë për të qenë të drejtë. Ajo do të vazhdojë të jetë një ide e mirë për të marrë një bateri zëvendësim që nga, deri sa që është bërë, çdo herë çizmet server ajo do të mendoj se mbrapa saj në 1997.

pjesë
Kategori: i rastësishëm
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, ose trackback from your own site.

One Response

  1. […] had changed since I last mentioned my personal server – ajo është rritur me hapa të mëdhenj (Ajo tani ka një MD 7TB RAID6) and it had recently been […]

Leave a Reply » Identifikohu